Снимка pexels.comОт план на британското министерство на образованието във връзка с

...
Снимка pexels.comОт план на британското министерство на образованието във връзка с
Коментари Харесай

Българските студенти в Англия ще плащат 4 пъти по-скъпи такси заради Брекзит, губят право и на нисколихвен заем

Снимка pexels.com

От проект на английското министерство на образованието по отношение на Брекзит излиза наяве, че след 2 години на българските студенти във Англия ще им се налaгa да заплащат няколко пъти по-скъпи такси за образованието си, в сравнение с в този момент, предаде  Dir.bg .

Според новия проект таксите за европейски студенти, които ще бъдат признати през образователната 2021/2022 година, би трябвало да се усилят и да се изравнят с тези за останалите чужденци. В момента цената за европейците е идентична с тази на английските претенденти за висшисти, като на година следването им може да коства най-много 9250 паунда. Ако изгубят тази си привилегия, дължаща се на английското участие в Европейски Съюз, ще им трябват сред 10 000 и 38 000 паунда годишно, колкото сега заплащат останалите задгранични студенти в Англия.

Друг проблем е, че сънародниците ни към този момент няма да имат право да получават нисколихвени студентски заеми. Досегашната скица е извънредно удобна за европейските студенти, изключително тези, идващи от страни с по-нисък витален стандарт, каквато е България.

Британското държавно управление отпуска до 9000 паунда на човек годишно, които покриват изцяло таксите за образование. Отделно дава и пари за прехрана. Заемите са при доста ниска рента и изплащането им стартира, когато студентът приключи, тръгне на работа и стигне избран приход. За България той е 12 хиляди паунда годишно, а за Англия - 21 хиляди

Всяка година към 2000 българи се възползват от британската система за студентско кредитиране. Промените са препоръчани от министъра на образованието Деймиън Хайндс по отношение на идното излизане на страната от Европейски Съюз. Мотивът е, че даже да се стигне до договорка за Брекзит, след 2 години преходният интервал по нея би трябвало да завърши и тогава Лондон ще е в правото си да дефинира самичък разпоредбите.

Според Хайндс европейците би трябвало да заплащат същите такси като сътрудниците им от Китай и Австралия, а студентски заеми би трябвало да се раздават единствено на британци, защото е доста мъчно по-късно да преследваш по света непознати жители, които не ги връщат.

Министърът признава, че най-вероятно таксите за британски студенти, които учат в страни от Европейски Съюз, също реципрочно ще бъдат увеличени, само че те са четири пъти по-малко в съпоставяне със идващите на Острова европейци.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР